Reguli de baza in fitness

Start:   

Pune-te în mişcare

Simte-te bine

Încet şi intens

Ai nevoie de un echipament!

 

Păstreză-te hidratat - Hidratarea afectează nivelurile de energie şi este esenţială pentru a excela în exercitiile fizice. De ce? Hidratarea corespunzătoare reglează temperatura corpului şi ritmul inimii.

Mănâncă înainte şi după - "Gandeşte-te la corpul tău ca la un cuptor. Dacă arunci în el buşteni mari, s-ar putea să nu ardă la fel de bine ca atunci când pui bucăţi mici de lemn, dar în mod regulat
Fă exerciţii cardio!

 
Lucrează cu greutăţi!

 
Schimbă-ţi programul de exerciţii regulat!

 
Fă streching după exerciţii!

Vrei să te motivăm? Poftim!!

 

  • Ia-ţi un angajament că vrei să fii în formă;
  • Găseşte exerciţiile potrivite pentru tine;
  • Înainte de a pierde în greutate, trebuie să fii pregătit psihic;
  • După ce ţi-ai luat angajamentul că vrei sa fii în formă, trebuie să găseşti acele exerciţii care te avantajează;
  • Fă din mâncatul sănătos un mod de viaţă.
  • Recompensează-ţi efortul! Avantajul în fitness este că efortul făcut se vede! Imaginea corpului tău te va răsplăti zilnic!

 

Tehnic vorbind…….
1. Modificarea periodică a exerciţiilor Aceasta nu implică în mod obligatoriu introducerea permanentă de noi seturi de exerciţii, cât, mai ales, schimbarea ordinii de efectuare a acestora, începand chiar cu mişcările de încălzire. Încălzirea poate consta în 5-10 minute de jogging, rotaţii ale trunchiului, braţelor şi alte mişcări de intensitate redusă, care trebuie alternate la un anumit interval de timp, atât pentru a evita un antrenament monoton, cât şi pentru a asigura eficienta acestuia.
2. Modificarea timpului acordat antrenamentului Este importantă adaptarea timpului de realizare a exercitiilor şi dificultatea seturilor la progresele facute şi la modul în care s-a adaptat organismul noului stil de viaţă.Rezistenţa musculară se obţine prin realizarea de minim 3 sesiuni a câte 30 de minute pe săptămână, prin care să se lucreze intens musculatura membrelor şi a abdomenului.Flexibilitatea organismului se măreşte prin 10-12 minute de stretching zilnic, efectuat în mod corect şi fără grabă.
3. Modificarea pauzelor dintre exerciţii!  Această metodă se referă la modificarea gradului de tensiune la care sunt supuse diferite grupe musculare implicate. Trebuie să se ţină cont de faptul că importantă este şi calitatea, nu numai cantitatea exerciţiilor realizate.
4. Modificarea timpului dintre seturile de exerciţiiTimpul de odihnă între seturi poate ajunge, în funcţie de nivelul de solicitare, şi la 3 minute, însă este de preferat ca, pe masură ce rezistenţa organismului la efort creşte, acesta sa fie diminuat progresiv.